Förlust för DIF

BesvikelseHm.. jag är lite fundersam. I går såg jag den allsvenska premiären mellan DIF och Sirius på Tele2 Arena och det var inte någon munter syn.. Djurgården borde ha vunnit matchen lätt, istället blev det storförlust med 0-2.

Tittade man på oddsen inför matchen var DIF solklara favoriter. Jag förstår fortfarande inte vad som hände, hur det kunde gå så fel? Rubrikerna efteråt var inte roliga för Stockholmslaget och Kim Källström hade visst fått lite kritik av sportkommentatorerna på C More. Pinsamt är verkligen det perfekt ordet som sammanfattar resultatet. Samma ord använde till och med dif-spelaren Magnus Eriksson själv i en intervju där han beskrev andra halvlek. Avslutningsvis bad han till och med om ursäkt för laginsatsen.

Men det fanns också ljusglimtar i mörkret! Allting började riktigt bra med superladdade fans och supportrar som hade dragit igång ett mäktigt tifo. Läktarna var nästan fulla (26 600+ åskådare, inte illa!) och engagemanget på topp. Allt var som upplagt för succé.

Kanske var det bara premiärnerver? Men något säger mig att det är mer än bara nerver bakom detta fiasko. Erik Niva skrev en krönika med rubriken ”Ett skevt och ofärdigt skuggbygge” om Djurgården. Jag är rädd för att det stämmer, men samtidigt ska man kanske inte dra förhastade slutsatser. Det kanske lossnar?

Nu får de väl ladda om inför nästa match mot BK Häcken som spelas på söndag. BK Häcken spelade ju oavgjort i sin premiärmatch mot AIK och fick med sig ett poäng. Ska man tro spelbolagen lär de få med sig betydligt fler poäng från mötet med Djurgården. BK Häcken är nämligen storfavoriter, just nu är oddset 4,20 för vinst till DIF och 1,95 för seger till BK Häcken om man tittar på oddsjämförelsen hos oddsonline.se.

Jag är visserligen inget stort Djurgårdsfan men tycker som sagt det skulle vara kul om ett Stockholmslag vann Allsvenskan i år. Skrev om det här ifall du vill veta mer.

Just nu verkar det dock som att Elfsborg ligger bäst till om man kollar tabellen. De har bäst målskillnad tror jag och ligger därför etta. Dock har ju säsongen just börjat och mycket lär hända.

Men men, nog om fotboll för i dag.. Byter till ishockey istället 🙂 I kväll ska jag bänka mig i soffan och kolla kvartsfinalen mellan Sverige och Finland i damernas ishockey-VM. Tror matchen startar 21:30 eller något liknande och som tur är sänds den på SVTplay så jag slipper se matchen på någon reklamkanal. Tycker det är så jobbigt med alla reklaminslag man annars blir överöst med.

Det kommer dock bli en tuff match för Damkronorna. Om DIF har dåliga odds mot BK Häcken har Damkronorna ännu sämre chans mot Finland. Hos LeoVegas får man hela 6,05 gånger pengarna om man bettar på att Sverige vinner matchen. Oavgjort ger oddset 5,25… Men det omöjliga sker ju hela tiden i sportens värld, så varför inte? Jag ska i alla fall kolla på matchen och heja på de blågula 🙂

Den andra kvartsfinalen spelas mellan Ryssland och Tyskland. Men den tror jag inte SVT sänder. Hade i och för sig inte velat se den ändå. Men lite konstigt, hade det varit herrarnas VM hade de säkert sänt alla kvartsfinaler.. I och för sig hade det varit mycket mer tidningsrubriker också om herrarna hade spelat kvartsfinal. Nu står nästan ingenting, inte sist jag var inne på Aftonbladets startsida och kollade. Men det kanske kommer. Skulle damkronorna vinna kommer det garanterat bli rubriker i alla fall.

Nej, det var allt från mig. Ska äta lite varma mackor innan matchstart tänkte jag.

Ha det!


Comments are Closed

© 2019: OnlyErik | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress