Lucia

luciaVilken lucia det blev! Man bara måste älska Leif GW Persson som inledde dagens avsnitt av Veckans Brott som lucia till stöd för den stackars kille som blev föremål för ett massivt drev i sociala medier efter att ha medverkat som lucia i Åhléns reklam.

Efter Veckans Brott, som för övrigt var riktigt intressant den här veckan med studiodebatt om den nya polisorganisationen, så mötte jag upp några vänner på stan för lite luciafirande. Vi brukar ses över några glas på lucia-kvällen. Det har blivit en tradition sen några år tillbaka och traditioner och vänner är ju alltid bra 🙂

Sälen nästa år?

Nästa år funderar vi på att åka iväg och fira istället. Kanske till Sälen eller något annat bra ställe där vi kan åka skidor, käka lite julbord och gå på after ski. Har aldrig varit i Sälen innan jul förut så det skulle vara kul att ladda upp inför julen med lite skidåkning som omväxling. Undrar om det är mycket folk där såhär års nu när det inte är några lov eller om man har backarna för sig själv?

Snöskoter check

Sist jag var i fjällen så åkte vi snöskoter, det skulle jag vilja göra om. Det var riktigt häftigt och något jag haft på min bucketlist länge. Jag har lagt upp min bucketlist här på bloggen så att ni andra också kan se vad jag drömmer om att göra någon gång i livet. Tyvärr är den ju inte komplett, finns så mycket jag vill göra som jag tyvärr inte kommer ihåg att skriva ner. Men snöskoter kan jag i alla fall bocka av även om jag gärna skulle vilja göra det igen! Tyvärr får jag inte köra… Har inte rätt körkort så jag fick sitta bakom, men det var kul det med. Åkte med en kollega som hade tagit sitt körkort på rätt sida tidsgränsen och han körde superbra så jag kände mig i trygga händer.

Om man vill köra vattenskoter tror jag inte man behöver något körkort, i alla fall inte än. Vet att det har varit tal om att införa det men tror inte det har gått igenom än. Kanske måste passa på att göra det innan reglerna ändras. Får skriva upp det på min bucketlist!

Icekarting och minnen från skridskoturer

Såg att man på nåt ställe i fjällen kunde köra icekarting, typ bil på isbana om jag förstått det rätt. Det lät ju också riktigt spännande. Låter kul att få leka runt lite i halkan på ett tryggt ställe. Ja i alla fall så länge isen håller för jag antar att det är på en frusen sjö man kör… Är lite rädd för is. Minns när jag var liten och åkte skridskor på frusna sjöar. Kollade konstant ner i isen för att leta efter sprickor eller andra tecken som tydde på att isen kunde brista när som helst. Det gjorde den ju aldrig som tur var, men det var alltid obehagligt att ge sig ut. Hade isdubbar på mig, men jag tvivlar starkt på att det hade hjälpt när man är påbyltad med tjocka kläder som säkert hade vägt bly om de blev våta. För att inte tala om skridskorna som väger en del de också.. Hm, kanske borde hålla mig på land vid närmre eftertanke och skippa icekarting.. Har verkligen inte saknat de där skridskoturerna på sjön och att ge sig ut i bil verkar ju inte precis säkrare. Undrar hur tjock isen måste vara för att klara en bil? Får kolla upp det till nästa gång.

Sovdags

Nu är det dags att sova lite innan det är dags att gå upp och jobba. Ska träffa en ny kund i morgon och det ska bli spännande att se om vi kan komma överens om någon typ av samarbete. Efter jobbet blir det lite träning och sen en lugn hemmakväll.

(Next Post) »


Comments are Closed

© 2019: OnlyErik | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress