Nya skor och första löprundan

joggingskoI dag åkte jag in till stan efter jobbet för att köpa nya löparskor. Det tog en faslig tid att prova ut ett par. Tror säkert jag var där inne i över en timme och provade skor och fick fötterna analyserade. När jag sa att jag tränade inför maran så blev personalen väldigt angelägen om att jag måste hitta exakt rätt skor. Och det är ju bra i och för sig. Men min uthållighet är ju som sagt inte den bästa vare sig när det kommer till att shoppa eller springa, så jag började känna mig lite stressad redan efter en halvtimme.

Till slut hittade jag i alla fall ett par löparskor som butiksbiträdet okejade. Ironiskt nog samma skomärke som sponsrar Stockholm Marathon. Sen sålde hon på mig strumpor och sulor också. Det lät så bra när hon berättade om produkterna så jag var inte svårövertalad.

Redan när jag lämnade butiken kände jag mig utmattad och funderade på att skjuta upp träningen till i morgon. Men min nyfikenhet på skorna tog överhanden så när jag kom hem bytte jag om lite snabbt och sprang iväg på en runda. Det kändes bättre än jag trodde det skulle göra. Kroppen var visserligen inte så pigg som innan jul, men inte så trött som jag hade trott heller. Skorna var riktigt bra. Kände verkligen hur dåliga mina gamla måste ha varit. Knappt något stöd eller dämpning alls kvar i dem om jag jämför med de nya.

Fick inga skavsår heller som tur var. Hade lagt ner ett par skavsårsplåster i fickan för säkerhets skull, men de behövde jag som tur var aldrig använda.

Lyssnade på lite olika radioprogram under löprundan. Hade ju tänkt lyssna på en ljudbok, men hittade aldrig någon bok som lät intressant när jag kollade på bibblan i går. Får göra ett nytt försök i kväll och se om jag kan hitta någon bra.

Pratade lite med några kollegor på lunchen. En av dem hade sprungit flera marathon och tipsade om att lägga in träningen i vardagen för att bli mer effektiv. Till exempel springa till jobbet, springa till festen och så vidare. Tycker det låter rätt smart. Man får packa en väska med duschgrejer och ombyte som man antingen skickar med någon annan som ska till samma ställe eller som man kan springa med. Då har man ju alltid ett mål man ska till när man springer och man behöver inte tacka nej till roliga saker för att man måste ut och springa. Det gäller bara att planera så att man kommer i tid och vet att det finns möjlighet att duscha och byta om.

Smart tänkt tycker jag och något jag ska testa. Tänker springa fram och tillbaka till jobbet redan i morgon och till helgen ska jag springa till festen hos en vän som bor 1,5 mil bort. Får komma dit lite tidigare så att jag hinner duscha och byta om innan alla gäster kommer.

Ser fram emot festen, ska bli kul! Längesen jag var på fest nu. Sist var väl vid nyår och det var ju ett tag sen. Tror inte vi blir sådär jättemånga, men tror det kommer några jag inte träffat på länge så det ska bli extra kul.

Vi hörs!

« (Previous Post)
(Next Post) »


Comments are Closed

© 2019: OnlyErik | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress