Sega januari

marathonSorry för att jag inte skrivit på ett tag. Men det har ju varit jul och sen kom januari som en enda lång seg baksmälla. Är det bara jag eller januari den värsta perioden på hela året? Mörkt, kallt, halt, fattigt och en massa borden. Man borde ta tag i allt det där man sköt på under julen, man borde komma igång med träningen och det där nya hälsosamma livet som man lovade sig själv på nyårsafton. Men det kanske bara är jag.

För att överleva har jag försökt jobba på och träffa vänner. Men jag måste nog inse att det är dags att ta tag i lite saker nu. Speciellt träningen om jag ska komma i form till Stockholm Marathon. Blev inte särskilt mycket tränande vare sig under jul eller nu i januari och nu är det inte många dagar kvar tills det är dags. 131 dagar närmare bestämt. Det blev jag upplyst om när jag besökte webbsajten för Stockholm Marathon. Där stod det också att banan kommer se annorlunda ut i år, det blir till exempel inget på Söder Mälarstrand. Istället ska man bland annat springa Hornsgatan. Jag antar att det blir bra även om jag gillar Söder Mälarstrand.

I morgon ska jag ut och köpa nya löparskor efter jobbet. Sen ska jag ut och jogga. Hoppas jag inte får skavsår bara, men jag måste verkligen ha nya skor. De jag har nu är helt utslitna och faller isär. Går inte att använda längre hur gärna jag än vill. Förhoppningsvis hittar jag några som är minst lika bra, men skavsår oroar mig alltid när jag ska köpa nya skor.

Eftersom man tillbringar rätt långa stunder ute i löparspåren när man ska träna till långdistanslopp skulle jag behöva era tips på bra saker att lyssna på medan jag springer. Tipsa om allt möjligt ni tror skulle få tiden att gå lite snabbare när jag är ute och tränar!

Då och då finns det ju någon bra match man kan lyssna på, men så är ju inte alltid fallet. Då är det skönt att ha mobilen laddad med alternativ. Brukar varva med lite musik också, men att bara lyssna på musik fungerar inte för mig. Vill gärna lyssna på något intressant och framförallt något nytt som jag inte hört förut för att få lite extra energi under träningspasset.

Inför morgondagens träningspass tänkte jag låna en ljudbok från biblioteket, vet bara inte vad jag ska välja. En dålig bok ger ju inte lika mycket energi som en bra bok som man kan förlora tankarna i. Just tankarna tycker jag är det jobbigaste när jag springer. En del älskar det enformiga motionerandet, men jag blir bara stressad och otålig. Kanske är det här projektet dömt att misslyckas.. Överallt står det att uthållighet är A och O när man springer långdistanslopp. Jag har nog ingen vidare uthållighet med tanke på hur fort mina tankar vandrar iväg till roligare och bättre saker att göra när jag springer. Men men, ska bli intressant att testa hur jag kommer klara det.

Kommer inte satsa på att gå i mål på någon särskilt tid, kommer vara nöjd så länge jag ens tar mig i mål. Målgången kommer vara på Stockholm Stadion precis som vanligt i alla fall, hade de lagt målgången någon annanstans hade jag nog lagt ner planerna på marathon. Att få springa i mål på Stadion är ju den stora tjusningen med loppet. Ska bli kul att återse arenan också. Har inte varit där sen Djurgården bytte hemmaplan till tele 2 arena.

Nej, nu måste jag sluta. Ska leta reda på en ljudbok och sen sova. Mycket att fixa i morgon, skor, träning och så jobb.

« (Previous Post)


Comments are Closed

© 2019: OnlyErik | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress